Nieuw geluid en kerk-tv voor Pelgrimvaderskerk Delfshaven

Hier komen de share this buttons.
Bedieningspaneel in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam Delfshaven

In historisch Delfshaven legde Schaapsound recent een nieuwe geluidsinstallatie en kerktvinstallatie aan.
De Oude of Pelgrimvaderskerk is een bekende en prachtige oude kerk uit 1417. Zij dankt haar internationale bekendheid aan de Pelgrimvaders. Dat waren een groep Engelse protestanten, die hadden gebroken met de Engelse Staatskerk, die volgens hen de reformatie niet ver genoeg had doorgevoerd. Zij verlieten hun land onder druk van koning Jacobus I van Engeland en zochten een plek waar zij vrij hun godsdienst konden beleven. Van Nederland uit reisden zij af naar Noord-Amerika. In 1620 hielden de Pilgrim Fathers hun laatste dienst in Nederland in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. In de Verenigde Staten is de kerk daarom ook bekend onder de naam ‘Pilgrim Father Church’. Er kerkt nu een hervormde gemeente die tot de Protestantse Kerk in Nederland behoort.

De nieuwe geluidsinstallatie bestaat uit een hoogwaardig weergavesysteem van Seeburg Acoustic. De line-array luidsprekers zijn in elke RAL kleur leverbaar en geven een krachtig geluid voor spraak en muziek. In Delfshaven kregen ze precies de kleur die past in het kerkinterieur.
De Xilica DSP geeft de bedieners alle vrijheid in het gebruik; zowel voor de kosters als voor de ervaren gebruiker. De muziekgroep wordt bediend met een Presonus digitale mengtafel. Ook hier zijn meerdere presets voor zowel de koster als de ervaren gebruiker. ESD software met meerdere camera’s zorgt ervoor dat de diensten mooi in beeld komen voor de mensen thuis.

www.schaapsound.nl
www.pelgrimvaderskerk.nl