Nieuwe coronaregels hebben gevolgen voor kerken

Hier komen de share this buttons.
Anderhalve meter afstand

De anderhalve meter afstand houden is weer terug als verplichte maatregel. Dat heeft met name voor kleinere kerkgebouwen consequenties: het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) adviseert hen om weer te gaan werken met reserveringen vooraf.
Verder geldt in publieke ruimtes een mondkapjesplicht. Hoewel kerken daarvan zijn vrijgesteld is het dringende advies van het CIO om mondkapjes te dragen bij binnenkomst, vertrek en tijdens lopen door het kerkgebouw.

Gebruik van de coronapas tijdens kerkelijke activiteiten is niet verplicht. Wel roept het CIO de kerken op om alle basismaatregelen rond hygiëne en ventilatie zorgvuldig in acht te nemen.

Als het gaat om zingen zegt het CIO dat 'het overweging verdient om het aantal samen te zingen liederen tijdens een kerkdienst te beperken en op ingetogen wijze te zingen'. Als hulp bij dit advies en bij ventilatie kunnen kerken de online tool Eerstehulpbijventilatie.nl raadplegen.

Voor kerken zijn speciale kaarten en stickers verkrijgbaar om de coronamaatregelen duidelijk aan te geven. Die zijn te vinden en aan te schaffen via de website www.coronapreventiekerken.nl.

Het volledige advies kunt u lezen op de website van het CIO.