Eerste paal geslagen voor kerk in Gorinchem

Hier komen de share this buttons.
Eerste palen voor kerk PKN Dalem/Gorinchem-Oost

Op zaterdag 20 november zijn de eerste palen geslagen voor het nieuwe kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Hoog Dalem in Gorinchem. Symbolisch, want de eerste echte heipaal ging drie dagen later pas de grond in.

Het nieuwe gebouw wordt de derde kerk van de plaatselijke Protestantse Gemeente en is onderdeel van het doel om op drie plaatsen in de stad aanwezig te zijn. In Gorinchem-Oost was nog geen kerkgebouw van de PKN. De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uit Gorinchem gaat het gebouw op zondag huren voor de eigen kerkdiensten.

Het kerkgebouw is ontworpen door RoosRos Architecten. Naast een kerkzaal voor de kerkdiensten, zijn er ook andere zalen die zullen worden gebruikt door de eigen gemeente, maar eveneens voor wijkactiviteiten of verhuur aan derden.
Als alles volgens planning verloopt zal de bouw eind 2022 zijn afgerond.

Bron en foto: website Protestantse Gemeente Dalem/Gorinchem-Oost